Digitalisering Inkomen Collectief

Hoe maken we het klanten en adviseurs nog makkelijker?

We blijven als Inkomen Collectief continu onze processen en producten verder verbeteren. Om zo nog beter in te kunnen spelen op de wensen van onze klanten en adviseurs én de eisen van de markt. Dit doen we door te investeren in onze digitale dienstverlening en in nog beter contact met klanten en adviseurs.


“Ook in 2022 hebben we onze digitale dienstverlening verder doorontwikkeld. Ik ben trots op de stappen die we afgelopen jaar hebben gezet", vertelt Thomas Slabbers, Directeur Expert Centre, enthousiast. "Zo hebben we verschillende product- en prijsaanpassingen doorgevoerd om onze adviseurs en klanten nog beter te kunnen ondersteunen.


Ik ben daarnaast heel blij met alle stappen die we gezet hebben rond digitalisering. Daar helpen we onze klanten en adviseurs mee. We meten de waardering van alle digitale aanpassingen die we doen en krijgen positieve reacties. Jouw input als adviseur is hierin heel waardevol geweest; jij weet tenslotte het beste wat er speelt bij onze gezamenlijke klanten.


Commercieel gezien is 2022 een goed jaar geweest: onze portefeuille is gegroeid. Naast veel nieuwe klanten zien we ook dat het aantal producten per klant gestegen is. Dat is goed nieuws, want hoe meer producten een werkgever heeft, hoe meer voordelen hij heeft van onze dienstverlening.

'We willen bedrijven en hun werknemers gezonder maken.'

Ook voor 2023 hebben we veel mooie plannen om jou als adviseur nóg beter te kunnen helpen en om jouw waardevolle input mee te nemen in onze verdere plannen.” In dit artikel lees je meer over de digitale- en productontwikkelingen van 2022 en we kijken vooruit naar 2023.


Preventie van ziekteverzuim

In het najaar van 2022 lanceerden we het preventiepakket voor het mkb. Met dit pakket helpen we werkgevers met preventieve dienstverlening om ziekteverzuim te voorkomen. Daarmee maken we samen met werkgevers en al onze partners meer werk van vitale en veerkrachtige werknemers.


Thomas: “Ik ben trots op de concrete stappen die we hebben gezet om het mkb meer te helpen bij het voorkomen van ziekteverzuim. Juist in het mkb is die hulp keihard nodig. De impact van een zieke werknemer is namelijk vaak veel groter dan in een groot bedrijf. We ondersteunden al bij het verkorten van verzuim, maar nu kunnen we het mkb ook helpen bij het voorkomen van verzuim. In 2023 willen we het preventiepakket nog groter gaan maken, om zo bedrijven en hun werknemers gezonder te maken.”


Human Capital Planner geeft inzicht in eigen verzuim

“Eén van de plannen voor 2023 waar ik heel veel zin in heb, is het lanceren van de Human Capital Planner voor onze collectieve inkomensverzekeringen”, meldt Thomas. “Dit is een online platform (beschikbaar via het zakelijk portaal voor werkgevers) waarin onze klanten inzicht krijgen in hun eigen verzuimcijfers. De werkgever kan het eigen verzuim vergelijken met bedrijven in zijn branche op basis van cijfers van CBS en TNO. Ook vindt hij eenvoudig tips om ziekteverzuim te verkorten en voorkomen.


De Human Capital Planner helpt ook jou als adviseur. Je krijgt hiermee namelijk inzicht in de bedrijfsgegevens en de branchedata. En als de werkgever er toestemming voor geeft, krijg je ook inzicht in het ziekteverzuim van zijn bedrijf. Zo kun je de klant beter en eenvoudiger adviseren rond inkomensverzekeringen.”

Illustratie van digitalisering

Steeds makkelijker ziek- en betermelden via Meldverzuim

Met onze collectieve inkomensverzekeringen zorgen we voor het financieel welzijn van klanten én zijn werknemers. Om daar goed bij te ondersteunen is het belangrijk dat we op tijd de ziek- en betermeldingen ontvangen. Dat maken we steeds makkelijker.


“Steeds meer van onze klanten kunnen voor al hun collectieve inkomensverzekeringen hun ziek- en betermeldingen aan ons doorgeven via Meldverzuim in Mijn NN Zakelijk", vertelt Thomas. "We werken er hard aan om dit voor alle klanten beschikbaar te maken. Het streven is dat in 2023 alle klanten met één of meer collectieve inkomensverzekeringen nog maar één ziek- en betermelding via Meldverzuim in Mijn NN Zakelijk doen. Wel zo makkelijk. Ook voor jou als adviseur, wanneer jij voor de klant de ziek- en betermeldingen doet.”


In gesprek gaan met jou als adviseur

“Ook kijk ik heel erg uit naar alle momenten dat we met jou als adviseur in gesprek gaan. Daar hebben we onze Samenspraaksessies voor, waarvan de eerste in februari 2023 plaatsvinden. We willen graag weten hoe jij als adviseur onze producten en dienstverlening ervaart. En nog belangrijker: wat is er nodig om samen nóg succesvoller te zijn?


Je kunt altijd jouw feedback of suggesties over onze producten en dienstverlening met ons delen door een e-mail te sturen naar communicatie.inkomen@nn.nl. Zo ondersteunen wij, samen met jullie, de werkgevers van Nederland bij het vitaal en veerkrachtig houden van hun werknemers.”

Deel dit artikel