Portret van Igno Schings

Voorwoord

Beste adviseur,


We kunnen er niet omheen. Nederland wordt steeds zieker en dat is een zorgwekkende ontwikkeling. Het ziekteverzuim steeg in 2022 voor het eerst in twintig jaar boven de 5%. Ook de verzuimduur en de WIA-instroom lopen op. Tel daar de krapte op de arbeidsmarkt en stijgende (loon)kosten bij op en werkgevers staan voor flinke uitdagingen.


Onze focus in 2023 en daarna? Werkgevers helpen om ziekteverzuim zoveel mogelijk te verkorten en voorkomen. En daar hebben we jouw hulp als adviseur hard bij nodig.


Illustratie van mensen in gesprek en een wegwijzbord


Om werkgevers bewust te maken van het stijgend verzuim en ze daarbij goed te begeleiden. Te benadrukken dat het belangrijk is om actief te werken aan de vitaliteit van werknemers. En ze te helpen met het kiezen van de juiste oplossingen voor hun bedrijf.


Zodat niet alleen hun bedrijf gezond blijft, maar ook werknemers zoveel mogelijk gezond aan het werk blijven. Vandaag en morgen.

In dit magazine lees je onder andere:

  • Hoe adviseur Coen Barten van Lovéba Groep zijn klanten helpt bij alle uitdagingen rond verzuim en arbeidsongeschiktheid. Met onze commercieel directeur Henk Blok ging hij in gesprek over de ontwikkelingen in de markt en de samenwerking tussen adviseurs en Nationale-Nederlanden.


Hopelijk kun je de inzichten, inspirerende verhalen en praktische tips gebruiken in je gesprekken met klanten.


Igno Schings

Directeur Inkomen Collectief

Nationale-Nederlanden

Illustratie van man met sneeuwvlokken op de achtergrond

Deel dit artikel