Digitalisering Inkomen Collectief

Veranderende klantbehoefte vraagt om andere aanpak

Ook in 2023 hebben we niet stilgezeten in het verder ontwikkelen van onze producten en processen. We investeren continu in het verbeteren van onze digitale dienstverlening en het verbeteren van contact met klanten en adviseurs. In dit artikel neemt Thomas Slabbers, Directeur Expert Centre, je mee door de belangrijkste ontwikkelingen van 2023 rondom digitaliseren, producten en processen.Thomas vertelt: “We vinden het belangrijk dat onze klanten zo makkelijk mogelijk zaken kunnen doen in onze portalen. De functionaliteiten in Mijn NN Zakelijk (MNNZ) voor onze klanten breiden we dan ook steeds verder uit. MNNZ is nu dé plek voor Meldverzuim, de loonopgave, een salarispakketaansluiting en inzicht in de producten.


Met trots kan ik melden dat de eerste klantgroepen aangesloten zijn op onze Human Capital Planner (HCP). Hierin krijgen klanten inzicht in de recente verzuim- en werknemersgegevens, vergeleken met de sector en met heel werkend Nederland. Deze inzichten kunnen de klant én de adviseur verder helpen met het verkorten en voorkomen van verzuim.


Illustratie van digitalisering


Ook voor de werknemers van onze klanten zijn we volop bezig. Onze producten zijn binnenkort beschikbaar in Mijn NN (particulier). Hierin gaan we al onze correspondentie digitaal aanbieden. Ook krijgen werknemers inzicht in de afgesloten inkomensverzekeringen en komt er een rekentool die inzicht geeft in hun financiële situatie bij arbeidsongeschiktheid.


Elk jaar streven we er weer naar om jou als adviseur nóg beter te kunnen helpen en om jouw waardevolle input mee te nemen in onze verdere plannen. Ik praat je dan ook graag bij over een aantal ontwikkelingen die onze samenwerking verder gaat versterken.”


Samen groeien op verzuimverzekeringen dankzij advies- en offerteaanvragen  

Sinds september 2023 bieden we werkgevers de mogelijkheid om voor een verzuimverzekering advies of een offerte aan te vragen via nn.nl. Ze kiezen bij deze aanvraag zelf voor een adviseur. Heeft de werkgever jou als adviseur gekozen? Dan sturen we je de advies- of offerteaanvraag door per e-mail. We vragen adviseurs om binnen drie werkdagen contact op te nemen met de geïnteresseerde werkgever en staan voor je klaar om te helpen bij het maken van een passend aanbod.


Thomas: “We zagen steeds meer vraag bij potentiële klanten om via onze website concreter geholpen te worden. Met de komst van advies- en offerteaanvragen helpen we werkgevers met interesse in een verzuimverzekering (nog) beter op weg naar jou als adviseur. Sinds de start hebben we al veel advies- en offerteaanvragen voor onze adviseurs gerealiseerd. Ook zijn er nu al meerdere adviseurs die een polis hebben gesloten vanuit de advies- of offerteaanvraag via onze website.”


In 2024 ontwikkelen we het proces verder door, bijvoorbeeld vanuit input die we krijgen van adviseurs én werkgevers. Ook bekijken we de optie om de aanvraagmogelijkheid voor advies en offertes uit te breiden naar onze andere inkomensproducten.


Samen inspelen op veranderende klantbehoeften 

Thomas gaat verder: “We merken dat de behoefte van klanten gedurende het jaar kan veranderen. Bijvoorbeeld door de ontwikkelingen in het verzuim. We bieden daarom vanaf mei 2023 de mogelijkheid om tussentijds de dekking van klanten met een verzuimverzekering uit te breiden. Zo kun je als adviseur het hele jaar in gesprek blijven met de klant. Ook buiten het verlengseizoen.


Door het hoge ziekteverzuim van de afgelopen jaren zien we dat steeds meer nieuwe klanten kiezen voor onze meest complete verzuimoplossing. Daarbij ontzorgen we klanten bij het verkorten en voorkomen van verzuim. Veel klanten willen ziekteverzuim graag aanpakken, maar weten niet hoe ze dat het beste kunnen doen. Met onze meest complete verzuimoplossing spelen we in op die behoefte.

‘We bieden steeds meer tools om ziekteverzuim aan te pakken.’

Zo hebben we in 2022 het preventiepakket toegevoegd aan onze dienstverlening. Daarmee geven we de werkgever nóg meer tools om ziekteverzuim te verkorten en voorkomen. De adviseur speelt een belangrijke rol om van deze preventie-aanpak een succes te maken, en zo de verzuimkosten beheersbaar te maken en te houden. We moeten het echt samen doen.”


In mei 2023 stond er daarom een grote klantgerichte actie met persoonlijk aanbod klaar voor klanten met de module Ziekteverzuim mkb uitgebreid met het preventiepakket. Door gebruik te maken van deze klantgerichte acties kun je zorgen dat de verzekering van je klant op ieder moment van het jaar past bij de situatie.


Ook in 2024 blijven we jou als adviseur ondersteunen om in te blijven spelen op veranderende klantbehoeften. We gaan zelfs nog verder. Zo gaan we onze producten en dienstverlening nog relevanter maken op basis van de bedrijfsgrootte van de klant. Ook willen we betere tools ontwikkelen om preventie bespreekbaar te maken bij de klant. 2024 wordt hét jaar om samen nog verder in te spelen op veranderende klantbehoeften. Doe je mee?

Deel dit artikel