Portret van Igno Schings

Voorwoord

Nationale-Nederlanden presenteert het eerste trendrapport met inzichten in verzuim en arbeidsongeschiktheid. Welke ontwikkelingen zien we? We volgen en delen de trends in Nederland en geven inzichten vanuit onze jarenlange kennis, ervaring en data. We staan niet voor niets al 175 jaar garant voor de financiële zekerheid van miljoenen Nederlanders.


Corona kleurt de verzuim- en arbeidsongeschiktheidscijfers donkerrood

De verzuimcijfers over 2020 en 2021 zijn sterk beïnvloed door de uitbraak van het coronavirus. In deze periode zagen we het ziekteverzuim (verder) stijgen. Ook zien we dat het virus werknemers met onderliggend lijden nog zieker maakt. We verwachten in de toekomst een verdere stijging van het aantal WIA-aanvragen. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt een grote uitdaging voor BV Nederland. 


Illustratie van man die computerscherm met data instapt

Vitaliteit en veerkracht zijn belangrijker dan ooit

Het ziekteverzuim onder werknemers is hoog en het sociale zekerheidsstelsel staat onder druk. De vitaliteit en veerkracht van bedrijven en werknemers zijn daarom belangrijker dan ooit. We zijn trots op hoe wij klanten helpen met onze oplossingen en diensten. Want samen met adviseurs zijn wij het meest succesvol in het bedienen van onze gezamenlijke klanten.


Inzichten over verzuim en arbeidsongeschiktheid

In het trendrapport vind je veel inzichten over verzuim en arbeidsongeschiktheid. Je kunt deze inzichten gebruiken. Samen maken we Nederland vitaal en veerkrachtig, met oplossingen van nu.


Veel leesplezier!


Igno Schings

Directeur Inkomen Collectief

Nationale-Nederlanden

Deel dit artikel