Handige tools voor klanten

We maken het onze klanten graag zo makkelijk mogelijk. De onderstaande tools helpen daarbij. Ben jij al bekend met alle mogelijkheden?


Mijn NN Zakelijk

Mijn NN Zakelijk hebben we samen met adviseurs en werkgevers ontwikkeld. In Mijn NN Zakelijk beheren onze klanten al hun zakelijke producten bij Nationale-Nederlanden. Dat is wel zo makkelijk. Hierdoor hebben klanten minder administratie door meer automatische koppelingen met bijvoorbeeld UWV, gemeenten en salarispakketten. Ook staan op Mijn NN Zakelijk alle nota’s en specificaties bij elkaar. Daarnaast kunnen onze klanten via Mijn NN Zakelijk gebruikmaken van Meldverzuim, de Human Capital Planner en de Salarispakketaansluiting.


Mijn NN (particulier)

Mijn NN is de online omgeving voor particuliere klanten. Hier kunnen zij terecht voor al hun verzekeringsproducten zoals bank, hypotheken, schade, zorg. Ook onze producten worden hier binnenkort op aangesloten. Wat gaan we doen met Mijn NN?


1. Al onze correspondentie digitaal aanbieden in ‘Mijn documenten’.

2. Productinformatie beschikbaar maken over de inkomensverzekeringen van klanten.


Daarnaast werken we aan een rekentool die inzicht geeft in de financiële situatie van deelnemers wanneer zij bij langdurige arbeidsongeschiktheid gebruik zouden maken van hun inkomensverzekering.


Meldverzuim

Meldverzuim is dé manier om ziek- en betermeldingen door te geven voor het Verzuimpakket Werkgever via Mijn NN Zakelijk. Daarnaast zijn we op dit moment druk bezig om ziek- en betermeldingen ook voor de andere producten van Inkomen Collectief geschikt te maken.


Het wordt voor alle klanten van Inkomen Collectief mogelijk om hun ziek- en betermeldingen te doen via Meldverzuim. Klanten hoeven dus nog maar één keer een melding door te geven.


Klanten hebben door Meldverzuim meer inzicht in de lopende en inmiddels gesloten ziekmeldingen, de status van de claims en acties die uitgevoerd moeten worden om voor een uitkering in aanmerking te komen. Alles overzichtelijk in één portaal, wel zo makkelijk.


Human Capital Planner

De Human Capital Planner (HCP) geeft online inzicht in het verzuim binnen de bedrijven van onze klanten met een verzuimverzekering. In de HCP kun je de verzuimcijfers van het bedrijf van de klant inzien. Deze informatie vergelijken we met bedrijven uit de sector en werkend Nederland. Daarnaast kan de samenstelling van het personeelsbestand, in leeftijd en geslacht, bekeken worden. Deze inzichten helpen onze klanten bij het verkorten en voorkomen van verzuim. De HCP is toegankelijk via Mijn NN Zakelijk. Kijk voor meer informatie op nn.nl/hcp.


Salarispakketaansluiting

Voor klanten met een WIA Excedent en/of een WGA Hiaat Aanvullingszekerheid uitgebreid met vrijwillige deelname is er de salarispakketaansluiting. Met de salarispakketaansluiting hoeven je klanten een deel van de personeelswijzigingen niet meer zelf aan ons door te geven. Ze hoeven dit alleen in te voeren in hun salarisadministratie en goed te keuren in Mijn NN Zakelijk.


Met de salarispakketaansluiting leiden we de volgende wijzigingen automatisch af:


  • In- en uitdiensttreding deelnemer
  • Verandering in salaris
  • Aanmelding en afmelding deelnemer


De salarispakketaansluiting bespaart je klanten tijd en geld, dubbele administratie en verhoogt de datakwaliteit.

Meer weten?

Heb je interesse in een salarispakketaansluiting voor je klanten? Kijk op adviseur.nn.nl/salarispakketaansluiting of neem contact op via inkomencollectief@nn.nl of je via accountmanager.

.


Handige tips en interviews over verzuimpreventie


Verzuim komt in iedere organisatie voor. Helemaal voorkomen dat werknemers uitvallen is helaas onmogelijk. Toch kunnen werkgevers hun werknemers wel helpen om vitaal aan het werk te blijven. Op nn.nl/verzuim-en-preventie vind je alles over deze onderwerpen. Van verzuimoorzaken per generatie tot manieren om zo veilig mogelijk te werken.